Un anotimp perfect pentru a (re)descoperi lumea

toamnaAr fi trebuit sa ma nasc toamna. Sau mai bine spus in octombrie. Imi place si primavara, cu miros de tei si iasomie, baltoace sporadice si caldute, cu verdele ala crud ce parca iti insenineaza viata. Sunt nascuta in mai, asa ca ar fi trebuit sa ma opresc la acel anotimp, fara a mai tanji, de fiecare data, la toamna.

Dar nu ma pot abtine. Pentru ca, odata cu primele semne ca vara ne paraseste, ma incearca un sentiment de nerabdare. Mi se face un dor teribil de zilele caldute, condimentate cand si cand cu ploi marunte sau cu dimineti friguroase. Imi amintesc de vesnica melodie a lui Alifantis, pe care, uneori, ma trezesc ascultand-o in miez de vara. Tanjesc dupa  culorile ireal de galbui, rostiatic si maroniu pictate ici si colo, pe copaci. E un sentiment aparte cand toamna vine. Cand se instaleaza pe de-antregul, adica acum, in octombrie.

Dupa-amiezile alea senine, in care razele soarelui patrund printre ramurile copacilor, rafalele de vant care ridica in aer frunzele ruginii ca niste mici tornade ametitoate, canile de ceai sau de cafea care ne incalzesc la fiecare inceput de drum si apusurile care vestesc o noua zi senina.

Mi se pare ca toate frumusetile lumii, dar si durerile ei, sunt comprimate in fiecare secunda de toamna. Ca oamenii devin mai constienti de ele, pasesc mai agale si privesc mai cu luare aminte la ceilalti. Eu, una, asta fac. Cardurile de pasari ratacite, targurile de toamna, crizantemele care raspandesc un miros proaspat, dar si asemanator pamantului, toate fac din anotimpul asta unul de trecere. Catre o alta fateta a inimii noastre, poate una pe care o credeam ascunsa, undeva, acolo, departe de ochii indiscretilor. Dar ea reuseste sa o scoata de fiecare data la iveala.

De-ar fi mereu octombrie, eu as fi mai fericita. Si mai creativa. E drept ca, poate, si ceva mai racita, dar cu ceva noroc, frigul ar fi biruit de toate aceste minuni.

D-asta spun ca ar fi trebuit sa ma nasc toamna. Dar, cine stie, poate asta a fost anotimpul in care am descoperit lumea. Toamna e un anotimp perfect pentru a (re)descoperi lumea cu toate minunile ei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s