Interviul

geantaFemeia micuţă, cu palton verde se afla de câteva minute bune în faţa clădirii înalte. În vitrina colorată stăteau înşirate mai multe genţi Reeija. Le ştia pe fiecare în parte. Le studiase acasă, le descususe în gând, după care cumpărase ea însăşi materiale pentru a crea copii umile, dar la fel de frumoase ca originalul. Astăzi, se afla aici, în faţa imperiului Reeija, emoţionată din cale afară.

Avea să se prezintă la un interviu. Perioada aia de neajunsuri trebuia să se încheie, iar ea avea să îşi demonstreze dibăcia şi creativitatea în cadrul testului suprem.

Reprezentantul firmei, un domn îmbrăcat elegant, nu i-a dat prea mult timp de acomodare în biroul spaţios, încărcat de rafturi pe care stăteau, din nou genţi din piele, din cadrul colecţiei actuale. A trecut direct la subiect.

–         Ştim exact cine sunteţi şi ce faceţi. Nu aţi venit pentru un interviu clasic, ci pentru că noi credem că veţi juca un rol primordial în cadrul imperiului nostru.

Femeia a crezut iniţial că domnul acela scos ca din cutie vorbea, de fapt, cu altcineva. Văzându-i nedumerirea, bărbatul i-a făcut semn să îl urmeze. Au ajuns într-o altă sală în care se aflau tot felul de genţi care mai de care mai extravagante, practice sau originale. Multe aparţineau trecutului, dar femeia le ştia pe fiecare în parte.

Şi-a trecut degetele peste frunza de stejar sculptată în piele, apoi a ridicat o geantă portocalie, cu model floral la care îşi amintea că ea însăşi îl lucrase pe o bucată de piele, studiind o noapte întreagă o fotografie cu o poşetă Reeija în original. Apoi, într-un alt stand a dat peste genţiile alea plic, multicolore, care ei îi aduseseră cei mai mulţi bani. Toate vecinele, prietenele fetei ei şi colegele fiului cel mare îşi comandaseră câte o geantă asemănătoare.

–         Am dori să ne reinventăm, iar noi credem că dumneavoastră sunteţi cea care ne puteţi ajuta!

Din nou aceeaşi privire nedumerită, din nou acelaşi zâmbet inocent pe faţa brăzdată de riduri.

–         Geanta Reeija trebuie regândita, în materie de design, formă, utilitate. Suntem deja un imperiu, însă am dori să trecem la etapa următoare.

GEANTA1Deci asta era. Voiau de fapt să se folosească de creativitatea şi priceperea ei. Voiau ca ea să creeze geanta viitorului. Femeia a plecat acasă, angajându-se să se întoarcă în câteva zile cu soluţia salvatoare. S-a oprit din creat pentru că, mai întâi, avea nevoie de idei. S-a plimbat prin oraş, a privit toate genţile întâlnite, a vorbit cu oameni necunoscuţi, cu prieteni, şi-a notat toate ideile bune, după care a urmat procesul de creaţie.

Când a intrat în biroul directorului, cei de acolo au primit-o ca pe cel mai important om din companie. Ea era îmbrăcată la fel de modest şi ţinea în mână un simplu portofel verde.

–         Ei bine, aşteptăm verdictul dumneavoastră.

Femeia a făcut un pas în faţă şi şi-a aşezat portofelul micuţ pe birou. Toţi cei prezenţi l-au privit nedumeriţi.

–         M-aţi rugat să reinventez geanta. Ei bine, asta e geanta reinventata care mi s-ar potrivi mie cel mai bine. E mică, practică, simplă, e a mea, mă reprezintă.

Linişte. Era clar că ideea femeii nu era foarte agreată. Numai că ea a continuat.

–         Ceea ce nu s-ar putea spune şi despre dumneavoastră, nu-i aşa? a întrebat femeia uitându-se chiar la directorul Reeija. Dumneavoastră sunteţi un om ocupat, care aveţi tot timpul documente în diferite formate. Aşadar, pentru dumneavoastră o geantă tip mapă, cu compartimente pentru format print şi CD ar fi cea mai utilă, nu-i aşa? În plus, sunt sigură că pielea vişinie v-ar reprezenta cel mai bine.

Apoi, femeia s-a apropiat de o doamnă aflată şi ea la biroul celor ce aveau să decidă.

–         Probabil dumneavoastră aveţi 2 copii acasă, aşa că în geantă, pe lângă lucruri femeieşti şi aferente serviciului, vom găsi şi câteva jucării rătăcite şi şerveţele umede pentru bebeluşi. Dumneavoastră vi s-ar potrivi o geantă mai mare, dar care să se plieze şi pe jobul ăsta destul de sofisticat, se pare.

De acum, reuşise să le capteze atenţia celor din jur.

–         Ceea ce vreau să vă spun este că nu există o singură geanta reinventată. Pentru că noi, că oameni, suntem diferiţi. Vă propun, însă, să înfiinţăm un departament nou, de genţi personalizate. O secţiune asemănătoare mai degrabă unui loc în care oamenii socializează, se împrietenesc, află mai multe unii despre ceilalţi, iar la final noi îi oferim geanta lor, care nu va semăna niciodată cu a celorlati. Pentru că, de fapt, oamenii asta îşi doresc.

Să le reamintim zilnic că sunt unici şi speciali.

un advertorial de Marina Rasnoveanu

P.S: Acest artico a fost scris pentru etapa a VII-a din cadrul SuperBlog 2013, Gentile reimaginate Reeija.

Reclame

3 gânduri despre “Interviul

    1. Da dupa „schitele” fiecaruia, cu si fara ghilimele, exact asta e ideea advertorialului..sa speram ca va pune cineva in aplicare asta, la un moment dat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s